Mirosul este efemer prin natura sa, cu toate acestea ne ajută să formăm unele dintre cele mai puternice asociații.

Nu este de mirare că un parfum-semnătură reprezintă o declarație fashion, dar și o expresie a personalității legat de preferințele noastre privind hainele și accesoriile. Invizibil, dar distinct, acesta influențează modul în care ești percepută.

Apasă pe săgețile de pe Roata Parfumului pentru a merge (ÎNAPOI) sau (ÎNAINTE)

Female fragrances Male fragrances

Familia olfactivă
Subfamilia olfactivă
Moment al zilei
Ocazie
Familia olfactivă
Subfamilia olfactivă
Moment al zilei
Ocazie
Female fragrances
Male fragrances

Familia olfactivă
Subfamilia olfactivă
Moment al zilei
Ocazie
Familia olfactivă
Subfamilia olfactivă
Moment al zilei
Ocazie

Unde aplic parfumul și când?

Unde îl păstrez?

Ce concentrație mi se potrivește cel mai bine?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările tale.

Citește mai departe pentru a afla răspunsurile și pentru a deveni expertă în maximizarea duratei și intensității parfumului tău.

Înainte de a începe, iată câțiva termeni utili din lumea parfumurilor - astfel încât să știi exact despre ce vorbești atunci când oferi clientului tău un nou parfum!

  • Note de vârf: Denumite și note de deschidere sau note de top, acestea sunt de obicei cele mai ușoare din compoziția parfumurilor și sunt cele care se evaporă cele mai repede.
  • Note de mijloc: Aceste note sunt mai puțin volatile, ele apar atunci când notele de vârf se estompează și reprezintă inima parfumului.
  • Note de bază: Acestea sunt notele de final ale parfumului, care sunt cele mai persistente, și se combină cu notele inimii, lăsând o impresie de durată.

Nu freca încheieturile! Contrar credinței populare, aceasta metodă nu ajută pielea să absoarbă mai mult parfum, ci mai degrabă forțează notele de vârf să se evapore mai repede, deprivând parfumul de o parte din aromele sale.

MAEȘTRI PARFUMIERI

Elise Benat

“Când creez, văd în mintea mea imagini.
Asemenea unui fotograf,
îmi imaginez parfumurile ca pe o imagine.”

Fiică de marinari, Elise a crescut învăluită în aromele vibrante ale Mării Mediteraneene. În perioada adolescenței a petrecut un an întreg pe vapor alături de familia ei, iar amintirea vie a brizei de mare i-a rămas adânc imprimată în minte, pentru totdeauna.

Materia primă este punctul de plecare pentru formulele create de Elise Benat. Bazându-se pe o bogată istorie personală de călătorii, aceasta se delectează cu provocarea de a traduce cuvintele în arome și de a crea parfumuri subtile, surprinzătoare.

Emilie Coppermann

“Ador parfumurile care oferă un element de surpriză... O atingere strălucitoare pentru a aduce un zâmbet.”

Pentru Emilie, a fi parfumier reprezintă mai mult decât o vocație. Talentul ei în crearea parfumurilor se datorează caracterului său vesel, dorinței sale de explorare și atitudinii neînfricate privind noile experimente, cum ar fi mixarea tonurilor tradițional masculine cu cele feminine.

Încă de la vârsta de 14 ani când a luat parte la o întâlnire magică cu parfumierul casei Rochas, Emilie a decis să ajungă Maestru Parfumier. Cu 20 de ani mai târziu, această pariziană pasionată a câștigat multiple premii internaționale în domeniul său.

Nathalie Lorson

“Grădina mea este locul unde descoper tărâmuri olfactive noi care mă inspiră, zi de zi.”

Inspirată de călătoriile sale din Japonia, Nathalie descrie stilul ei olfactiv ca o căutare a armoniei. Acest lucru este evident în alegerea materiilor prime și în crearea formulelor sale care sunt bogate, catifelate și senzuale.

Parfumier vizionar, Nathalie Lorson se inspiră din natură și din călătoriile sale pentru aromele pe care le creează. În decembrie 2016, a primit titlul de Maestru Parfumier - cea mai înaltă onoare din industria parfumurilor.

Aliénor Massenet

“Mă gândesc la parfumuri în termeni de culoare și formă... le asemăn unor superbe opere de artă sau de arhitectură.”

Extrem de independentă și puțin rebelă, Aliénor și-a găsit modul de exprimare în parfum. Asemenea unui bijutier care selectează pietrele prețioase, aceasta adoră ingredientele bogate și rafinate. De multe ori lucrează urmând o temă - un ingredient specific, fie că este vorba de rom, piele sau susan.

Modalitatea ideală de exprimare a lui Aliénor este prin parfumuri. Aceasta a fost instruită de trei dintre cei mai mari maeștri parfumieri din acest moment.